ОУ Свети Патриарх Евтимий
Основно училище в град Белослав

Топъл обяд

 

 

ПРОЕКТ „ТОПЪЛ ОБЯД“

        През настоящата учебна 2020/2021 г. 40 ученици от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, гр. Белослав, област Варна, ще получават топъл обяд в продължение на 73 учебни дни. Програмата ще се реализира в училищна среда- при присъствено обучение и в домашна среда- при онлайн обучение на учениците.

Основни партньори на БЧК-Варна са Основно училище „Св. Патриарх Евтимий“, град Белослав и „Хепи Лейди“ ЕООД, които отговарят за организацията на хранене, приготвянето и доставката на храната. При необходимост Община Белослав ще поеме доставката на храната до домовете на учениците.

По проекта са планирани и допълнителни подкрепящи дейности: предоставяне на хранителни пакети за децата и семействата им по програми, и от дарители; съвместна кампания на БЧК-Варна и „Експрес Принт“ – „Маскирай се с усмивка“, благодарение на която ученици и учители ще получат лични предпазни средства – полушлемове и шлемове; децата ще се запознаят и с превенцията на водния и пътен травматизъм, как да се хранят здравословно и важността на личната хигиена.

Общата стойност на програмата е 9052 лв., финансирана от Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК.